تعمیرات پیانو انواع و بخش های مختلفی دارد. اولین و ساده ترین سرویسی که هر پیانو حدوداً سال یک الی دو بار نیاز به انجام آن دارد ، کوک پیانو است. سیم های پیانو که به وسیله پین های کوک کشیده شده اند از طریق شل یا سفت شدن کوک میشوند. تجربه و مهارت تکنسینی که کوک انجام می دهد، بسیار با اهمیت است. چرا که اگر حرفهای و آموزش دیده نباشد، احتمال پاره شدن سیم ها و یا شل شدن پین ها وجود دارد.
دومین نوع تعمیر شامل تنظیم و رگلاژ اکشن ها است. در این عملیات قطعات مختلف اکشن پیانو تنظیم می شوند. انجام این کار از استهلاک بیش از حد قطعات مختلف پیانو جلوگیری می نماید.
نوع دیگر تعمیرات ویسینگ نام دارد. در این نوع سرویس چکش هایی که نمد آنها بیش از حد کوبیده شده اند، و صدای آن نت فورته شده است، با روش های خاصی کوبیدگی آنها را رفع میکنند یا چکش هایی که نمد آنها بیش از حد نرم است که صدای آن نت را خفه و ضعیف کرده است، با فشرده کردن نمد رفع میکنند.
برای سازهای قدیمی تر که چکش های آنها غیر قابل تعمیر است ، تعویض چکش ها انجام میشود و اصطلاحا عمل باز سازی و نو سازی انجام میشود.
در برخی از پیانو ها که کلاویه های خشک و سفتی دارند، عمل پانچینگ و آن رگلاژ کلاویه ها ، تاچ آن ها را به حد چشمگیری بهبود میبخشد.
تعمیر پیانو به قدری دقیق، حساس، پیچیده و مشکل است که تولید کنندگان معتبر و معروف پیانو در جهان، برای تربیت و پرورش تکنسین های پیانو، دوره های آموزشی و کارگاه های تجربی زیر نظر استادان این حرفه، در داخل خود آن کمپانی ها تشکیل داده اند.
با نتیجه گیری از تمام مطالب فوق می توان این موضوع را دریافت که تعمیر و تنظیم پیانو کاری پیچیده و دقیق است. و نباید آن را به دست هرکسی داد . تعمیر کاران و تکنسینهای پیانو در مجموعه سازکالا از علم دقت و وسواس و تعهد لازم جهت انجام هرگونه تعمیرات را دارا هستند . بنابراین شما میتوانید با آرامش و اطمینان تعمیرات پیانو خود را با آنها بسپارید.
پیانو از قطعات بسیار پیچیده ، حساس و دقیق تشکیل شده است؛ درست مانند بدن انسان. قطعاتی بسیار هدفمند و با اهمیت که با نظم و روش خاصی در کنار یکدیگر قرار گرفته است. زمانی که یک کلاویه را فشار می دهید، انتهای کلاویه ضربه را به گیرنده های آغازین اکشن منتقل می کند . این گیرنده ها پس از دریافت این ضربه، آن را به بخش فوقانی منتقل میکنند. قسمت فوقانی با قدرت چکش را از جایگاه خود به سمت سیم پرتاب میکند. در این هنگام نوک چکش که روکشی از جنس نمد دارد؛ به سیم ها ضربه میزند.
این ضربه در سیم ها را به ارتعاش در می آورد . سیمها هوای داخل جعبه صدا را مرتعش می کنند. حاصل ارتعاش به وجود آمده، صدایی است که از پیانو می شنویم. سپی اکشن ، چکش را رها میکند و چکش مجدداً به محل خود باز میگردد. ولی تا این مرحله هنوز ماموریت قطعات داخلی پیانو برای نواختن یک نت به پایان نرسیده است.